Integritetspolicy

Vilka personliga data vi samlar in och varför

Cookie-filer

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du lägger produkter i varukorgen kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare.

Vi använder också cookie-filer för att kunna kontrollera statistik på webbplatsen via Google Analytics.

Personliga uppgifter när du handlar i webbhoppen

När du handlar, lagrar vi de uppgifter du lämnar till oss i vårt register och du erhåller ett personligt konto i vårt system. Dessa uppgifter lägras för att kunna hantera dina beställningar, nuvarande och kommande.

Du erhåller ett inloggningsnamn och ett personligt lösenord till vårt system och väl inloggad, kan du själv administrera dina uppgifter under ”Mitt konto”.

Om du önskar avsluta ditt konto och att alla dina data rederas, kontakta oss via kontakt-formuläret och berätta detta, så ombesörjer vi det snarast möjligt. Data som enligt bokföringslagen måste sparas en viss period, kan komma att behållas i vårt bokföringssystem.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Innehåll på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar inte dina uppgifter med någon annan utan ditt specifika tillstånd.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För kunder och användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss (meddelande via Kontakta Oss-formuläret går bra), få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig. Läs mer om GDPR här.